Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2014 16:37 - ЗА ГЛУПОСТТА И УСТАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2140 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА

Лицето Борисов отново облече жълтата фанелка. Ако един ден реша да напиша книга за човешката глупост Боисов ще е най-често цитираният състезател в съревнованието „Най-голям глупак.

Цитирам негово интервю за списание „Life”:

 

„…Премиерът е категоричен, че реформата в съдебната система не трябва да се прави от политиците."Ние трябва да помогнем със закони в съдебната система и други нормативни промени, които трябва да бъдат придвижени. Но иначе самата реформа трябва да се извърши от съдии, прокурори и следователи - от тези, които са там". Аз се надявам като отговорни хора магистратите да чуят въпросите към политиците, зададени от цялото общество, за неефективната съдебна система, да четат мониторинговия доклад за съдебната система от ЕК, кой не става по-добър, а по-лош, посочва Борисов…”

 

Само в три изречения е казал толкова глупости, колкото някой не може да каже за цял живот. В Конституцията ясно е определено кой прави законите. За което трябва да носи съответните отговорности. Съдебната система е създадена да изпълнява тези закони, а не да ги създава. Това, че Борисов няма капацитет да направи нов съдебен модел е нещо, което се разбира при по-задълбочен прочит на дрънканиците му. Ако Народното събрание се превърне в придатък на Съдебната система, то по-добре е да се закрие.

„А иначе самата реформа трябва трябва да се извърши от съдии, прокурори и следователи-от тези, които са там.” е втората по ред глупост, изтърсена от Борисов. Това е все едно да се съберат бледите спирохети и да вземат решение да се превърнат в лактобацилус булгарикус. Вече няма да причиняват болестта сифилис, а ще подквасят млякото.

Пълен кретенизъм!

Третото изречение съдържа и третата глупост, защото нарича магистратите „отговорни” хора. Към кого са отговорни? Към ВСС, назначен от политиците? Към собствената си дейност? Или към обществото?

Те определено не са отговорни хора. Това се вижда ясно от резултатите. Няма международна или европейска национална институция, която да не е разкретекувала българската съдебна система за безумните и присъди и решения. Достатъчно е да се прочетат годишните мониторингови доклади и се видят присъдите на Европейския съд. Всички те са осъдителни за България. И аз да се съглася тези магистрати да си играят на демокрация?

Не виждам никъде Борисв да споменава общественото мнение, което трябва да стои в основата на обществения договор, включително и за Съдебната система в България.

Има официално разделение на властите. Има министерство на правосъдието. Има неправителствени организации, свързани с правозащита и справедливост. Има форми за контокти между тях. Те се наричат конференции, кръгли маси, референдуми. За това трябва да се говори, а не за глупостите, които излизат от една от дупките на един прост, но хитър селски тарикат.

Марк Твен казва:

„По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…”

Разбра ли, Борисов!





Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Казано другояче, Б. Б. предлага
17.11.2014 17:07
Мусолини да се бори с фашизма.
цитирай
2. vmir - А в коя държава закона държи съдиите отговорни за решенията им?
17.11.2014 17:07
Аз не не се сещам за такава. Май навсякъде се разчита на тяхната отговорност. Пък и по конституция са независими от законодателната власт. Нищо, че нашите съдии разбират отговорността право да си правиш каквото ти се иска, стига да не те хванат.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Неверните внушения и пристрастните тълкувания не са добър признак за почтеност! :)
17.11.2014 17:12
"Ние трябва да помогнем със закони в съдебната система и други нормативни промени, които трябва да бъдат придвижени. Но иначе самата реформа трябва да се извърши от съдии, прокурори и следователи - от тези, които са там".
Очевадно е, че НИЕ означава правителството и парламента/ политиците/ , а въз основа на тези закони и нормативи, които те, политиците сътворят и гласуват, висшите органи на съдебната система трябва да реформират системата. За да не излезе, че политиците се месят в работата на независимата съдебна власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11786201
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930